Two Lions and a Castle

En håndfuld skæve eksistenser, en desperat havfrue, kvinder i slowmotion-galop & skøre sange. Det hele indfanget på scenen af én enkelt Shure MXA910
Shure MXA910 brugerflade

Hvordan skaber man stor kunst? 
Et ultimativt og fantastisk show, der får publikum til at dåne af ren og skær lykkerus? Og hvad med alt det, der bliver sorteret fra i processen? Disse spørgsmål bliver taget under kærlig behandling af den virtuose og charmerende israelske koreograf Roy Assaf, som er en absolut mester i at forene det vanvittige med det alvorlige. 

Two Lions and a Castle er en ironisk kommentar til det gebet, det er at lave scenekunst. I forestillingen møder vi en række vidt forskellige skøre skæbner, og snart tegner der sig et potpourri af små satiriske nedslag inspireret af koreografen iver efter at skabe den ”perfekte forestilling”. Two Lions and a Castle er ikke en klassisk danseforestilling, men placerer sig i et genrefelt mellem dans og performance, hvor dansernes stemmer er i fokus. 

Showet var i efteråret 2021 på turné rundt i Danmark, og vi mødte ensemblet under eftermiddagsprøverne på Trommen i Hørsholm, lige nord for København. Under prøverne fortalte lyddesigner Mikkel Larsen om valget af Shure MXA910 lofts-array mikrofonen som eneste mikrofon (bortset fra et par enkelte sekvenser hvor en Shure UR2 trådløs mikrofon bliver brugt), og begrundede det med MXA910´s evne til at ”fokusere” lyden bedre end både Shotgun-mikrofoner og gulv-mikrofoner. Mikkel Larsen har tidligere brugt MXA910 til danseforestillinger, og fremhæver en anden fordel: ” Det er som om den ”zoomer ind” på de optrædende i højere grad end de traditionelle mikrofontyper, og samtidig opfanger den lyden af bevægelse, hvilket passer meget bedre til showet end en krops-monteret mikrofon ville”. Showet er en blanding af dans og sang, og MXA910 opfanger både lyden de optrædendes stemmer og de lyde der opstår når de bevæger sig rundt på scenen. Disse lyde bliver så sendt ud af højttalersystemet, og bidrager dermed til den totale oplevelse.

Lyddesigner Mikkel Larsen