Opsætning af musicalen RENT bruger TwinPlex mikrofoner til at nå ud over scenekanten

I disse dage fremvises den ikoniske kult-musical RENT af Herlev Musical og Teater Forening og Mikkel Steenvinkel Saabye Nordenhof er med som produktionens lydmand. Til at få musikken ud over scenekanten har Mikkel valgt at bruge Shures TwinPlex lavalier mikrofoner.

Mikkel, som ejer sin egen virksomhed, Lydsporet, har lavet lyd i over 30 år og turnerer blandt andet med Ørkenens Sønner. Især i de senere år er han begyndt at fokusere mere på musical og teater, men han har også brugt meget tid på diverse festivals og musikturnerer. 

”Jeg er lidt en atypisk lydmand, tror jeg, fordi jeg laver mange forskellige ting i stedet for at fokusere på kun én ting,” griner Mikkel fra bag pulten i Herlev Teaterbio, hvor RENT opsættes. På scenen er der godt gang i bandets lydprøve og bag scenen begynder skuespillerne de første forberedelser før aftenens forpremiere. Der er god stemning, højt humør og som Mikkel siger: ”Man må ikke glemme hyggen.

Foto: Matrix Sales

Efter mange år i lyd-branchen har Mikkel efterhånden oplevet lidt af hvert når det kommer til udfordringer i live-miljøer og det var netop sådan en udfordring der først førte ham til TwinPlex.

”Første gang jeg brugte TwinPlex var en produktion hvor jeg havde skuespillerne gående ude foran højttalerne. Først prøvede jeg en anden mikrofon og det fungerede ikke så godt. Så jeg prøvede i stedet at implementere TwinPlex og det fungerede rigtig fedt. Der skulle EQ’es lidt, men der var ingen tvivl om at det var det rigtige valg,” fortæller Mikkel.

Det er da netop også stabiliteten som gør at Mikkel ofte bruger sine TwinPlex lavalier til musicals: ”Den er meget stabil og pålidelig, og den er rigtig god til at undgå feedback. Jeg kan stadig spille højt og samtidig have et fint og naturligt lydbillede. Den er god til at give den lyd som personen faktisk lyder – jeg skal ikke opfinde lyden for den,” forklarer Mikkel, ”Jeg har faktisk en oplevelse af at TwinPlex lidt føles som at have en Shure SM58 siddende på ansigtet som en lavalier, hvilket er virkelig fedt.”

”TwinPlex er også lidt mørkere i lyden, den er ikke så toppet som for eksempel en DPA 4061, men det kan jeg egentlig meget godt lide når man laver en rock-musical som den her. Jeg behøver ikke at kæmpe med den fine kondensator – TwinPlex er nede i det der lidt mere rockede miljø.”

Foto: Matrix Sales

Også skuespillerne er begejstrede for TwinPlex lavalierne, fortæller Mikkel: ”Der er en stor fordel i at bruge lavalier i stedet for at bruge en bøjle. Skuespillerne er meget gladere for at have den på i stedet for bøjler som generer ved ørene. De siger ofte at de slet ikke mærker at de har mikrofonen på og så har vi vundet. Så er vi jo de usynlige teknikere som går rundt og får det hele til at fungere.”

TwinPlex har det ultra-robuste Plex-kabel som kan holde til stort set alt og det er en fordel i en musical hvor der er meget bevægelse på scenen, mener Mikkel: ”Kablet er super fint. Det er både stærkt og fleksibelt og det kan tåle at man krøller det, hvilket er fedt. Skuespillerne har mikrofonen siddende i ansigtet og så går kablet om i nakken. De skal stadig kunne bevæge sig så vi bruger meget tid på at finde ud af hvor den skal sidde og hvor meget skuespilleren skal hoppe rundt på scenen. I RENT kravler de jo rundt i stilladset så det skal vi også tage højde for,” fortæller Mikkel, ”Og så er mikrofonen også meget vandafvisende, hvilket fungerer godt i et miljø som musicals hvor der er meget bevægelse så folk naturligt kommer til at svede. Så den funktion er vi meget glade for."

Foto: Louise Eriksen & Jannik Jac Yhde, Lysdesign: Mikkel Bedsted

RENT blev fremvist i Herlev Teaterbio fra d. 8. juni til d. 17. juni af Herlev Musical og Teater Forening.

Kontakt Kasper Geels hos Matrix Sales hvis du vil vide mere om TwinPlex mikrofoner.

Foto: Louise Eriksen & Jannik Jac Yhde, Lysdesign: Mikkel Bedsted

Relaterede artikler