Kæmpe nyhed fra L-Acoustics: L-Serien

L-Acoustics viser vejen til fremtidens Line Array-teknologi med lanceringen af den nye L-Serie.

Ved en privat begivenhed afholdt i sidste uge i Hollywood Bowl, præsenterede L-Acoustics den nye L-Serie med dens patenterede Progressive Ultra-Dense Line Source (PULS) teknologi. L-Serien bringer line source-teknologien til sit højdepunkt og indvarsler ultimativ ydelse og kontrol i line array-design. 

L-Acoustics introducerede det moderne line array-koncept i 90'erne, og tre årtier senere er denne teknologi stadig standarden for live-events rundt om i verden. 

"L-Serien er et banebrydende koncept inden for koncertlyd, der er gjort muligt gennem kulminationen af 30 års intensiv forskning og udvikling inden for softwaremodellering, højttalerteknologi og elektronik," siger Germain Simon, Director of Product Management, Loudspeakers hos L-Acoustics. "Da vi analyserede hundredvis af projekter ved hjælp af line source-array på tværs af alle genrer og spillesteder, indså vi, at de fleste publikumsgeometrier og array-former fulgte en lignende tendens. Dette førte til forståelsen af, at et fast element med foruddefinerede progressive vinkler ville give utrolige gevinster i kvalitet, effektivitet og bæredygtighed."

L-Serien består af to elementer, der er designet til at arbejde sammen eller hver for sig: L2 og L2D. Et L2- eller L2D-element giver samme effekt som fire K2-elementer i et format, der er 46% mindre og 40% lettere. Lydfordelene ved L-Serien omfatter industriførende SPL i forhold til størrelsen, uovertruffen ensartet dækning over publikumsområdet og forbedret cancellering alle andre steder.

Effekttætheden i den nye L-Serie er uden fortilfælde. Hvert element indeholder otte tre-tommers højfrekvensdrivere med otte ti-tommers lavfrekvensdrivere, suppleret med fire sidemonterede 12-tommers drivere med front- og bag porte for at levere effektiv bredbåndsdækning med høj præcision og med et valg af kardioide eller super-kardioide konfigurationer. L-Serien har også L-Acoustics Panflex™-teknologi, som giver lyddesignere hurtig adgang til et udvalg af fire horisontale retningsmønstre: 70° eller 110° symmetrisk eller 90° asymmetrisk på begge sider. Hvert L2-element indeholder fire Panflex-moduler, mens L2D indeholder to Panflex-moduler på de øverste elementer og to faste L-finner, der går fra 110° til 140° på de to nederste.

Driftseffektiviteten af ​​L-serien stammer fra dens form. Uden vinkler mellem kabinetterne, et auto-lock rigging-system uden pins, og en single kabelforbindelse, reduceres gentagne opsætnings-/nedtagningshandlinger drastisk. Dette skaber en effektiv opsætningsrutine med færre fejl og en opsætningstid der er tre gange hurtigere i forhold til en lignende K2-konfiguration eller op til fem gange hurtigere end Kara II.

L-Serien er også en mere miljøvenlig løsning og bruger langt færre ressourcer end tilsvarende produkter. I forhold til materiale-besparelser bruger L-Serien 56% mindre maling, 30% mindre træ og 60% mindre stål. Med 30% mindre volumen og 25% mindre vægt, sammenlignet med et tilsvarende line source-array, er L-Serien også økonomisk med hensyn til lastbilplads og dermed brændstofforbrug ved transport.

L-Serien er på nuværende tidspunkt i en pilot-fase og er blandt andet blevet brugt ved årets BRIT Awards show i London og Coachella Festival i Californien med kæmpe succes. Serien starter produktion i efteråret og bliver efter planen sendt i Q4, 2023.

 

Kontakt Ashley hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om den nye L-Serie på +45 27 10 26 76 eller ac@matrixsales.dk.

Relaterede artikler