Hellig Kors Kirken - Arkitektonisk Belysning

Hellig Kors Kirken i Jyllinge har fået en arkitektonisk belysningsløsning der passer i perfekt samspil med det samlede design-udtryk.

Arkitektonisk Belysning i Hellig Kors Kirken: En Lysende Sammensmeltning af Design og Funktion

Optimeret Belysningsløsning hos Hellig Kors Kirken ved Roskilde Fjord

Ved Roskilde Fjord i Jyllinge står Hellig Kors Kirken, en moderne arkitektonisk kirke fra 2008 designet af arkitekt Jan Søndergaard. Kirken, der står udsættes for hårdt vind og vejr, er inspireret af de omkringliggende monolitter og anvender det innovative byggemateriale komposit som facade- og tagbeklædning. Med rene linjer og farvespil i hvid, lysegrå, og lyseblå, har kirken et unikt arkitektonisk udtryk.

Arkitektonisk Belysning til Kirken: Samspil mellem Naturligt og Kunstigt Lys

For at komplementere det særegne arkitektoniske udtryk indendørs har Best-AV i samarbejde med Matrix Sales implementeret en skræddersyet arkitektonisk belysningsløsning. Kirkerummet, domineret af rene linjer og store vestvendte glasruder, krævede en belysning, der kunne samarbejde harmonisk med det naturlige lys.

Best-AV valgte A.Show TW+ lamper fra Roxx for deres store fleksibilitet og evne til at levere nuancer i perfekt harmoni med det overordnede design i kirkeskibet. Disse lamper tilbyder "tuneable white", altså kan temperaturen af hvide toner indstilles meget præcist, samt et fuldt RGB farvespektrum til særlige begivenheder. Målet var at sikre, at den hvide nuance lys mod alteret ikke kun passer perfekt til omgivelserne, men giver en sund kulør til alle personer, det rammer

Roxx A.Show TW+ lamperne fås i hvide så de passer ind i omgivelserne

Lysende Fleksibilitet til Enhver Anledning

A.Show TW+ lamperne, med deres elegante fysiske form, er diskret installeret nær loftet på hver side af alteret. Dette sikrer tilstrækkelig belysning, selv på solrige dage, hvor det naturlige lys er kraftigt. Jan Søndergaard designede Hellig Kors kirkeskibet med store hvide vægge, så de med tiden kunne bruges til digital udsmykning, og A.Show TW+ lamperne er en del af denne ambition. Med forskellige lysindstillinger kan rummets atmosfære tilpasses fuldstændig baseret på begivenheden, uanset om det er en kunstudstilling, en koncert eller livsbegivenheder som bryllupper, begravelser og barnedåb.

Matrix Sales er altid klar på at snakke løsninger og inspiration over en kop kaffe – tag fat i vores lys-ekspert Jakob på 27102674 eller jh@matrixsales.dk

Tuneable White - kold til varm lys
Hellig Kors Kirken er inspireret af en monolit

Relaterede artikler