Forbedret Lydkvalitet og Effektivitet hos Fermaten med Midas HD96-pult

Fermaten i Herning blev frontløber på Midas HD96 pulten i Skandinavien og vi tog en snak med Emil Hartman, om deres nye tekniske setup.

I hjertet af Herning, Danmark, ligger musikklubben Fermaten. Med mere end 120 koncerter om året er Fermaten kendt som et af de mest ikoniske spillesteder i området. Kapaciteten på op til 720 stående eller 300 siddende publikum gør det til et oplagt valg for både lokale musikelskere og internationale kunstnere. Men selvom Fermaten længe har været en favoritdestination for musikalske begivenheder, har de stået over for en udfordring - lydkvaliteten.

Henrik ”Nakke” Bebe, en erfaren lydtekniker med et øre for kvalitet, blev konsulteret for at løse Fermatens lydproblem og opdatere deres tekniske lydudstyr. Nakke blev i sin søgen efter en ny pult tilbudt, som de første i Skandinavien, en dengang helt ny state-of-the-art løsning: Midas HD96-24 pulten, som blev installeret i samspil med Midas DL251 stagebox og Klark Teknik KT-Dante-kort.

”Da vores gamle pult, en Soundcraft VI3000, var ved at falde fra hinanden, og med udsigter til at reservedele var fortid, stod det klart, at der skulle ske noget helt nyt på den tekniske front på Fermaten,” fortæller Emil Hartman, Head of Production hos Fermaten, ”Da Fermaten blev tilbudt at være frontløber på Midas Heritage HD96 i hele Skandinavien, var det et tilbud, vi vidste, vi ikke kunne sige nej til. Og ikke mindst en kæmpe ære at blive tilbudt en så fed og oplagt mulighed! Fermaten er enormt stolte af og superglade for at kunne bryste sig med at være de første i Skandinavien, som fik fornøjelsen af denne nye superpult.”

Det nye setup gør Fermaten bedre i stand til at kombinere publikums- og scenelyd i en og samme pult. Med konstant latency funktionen er Midas et stort skridt foran flere af de øvrige alternativer på markedet. Med det indbyggede Dante-kort er det helt enkelt både at foretage multi-spor-optagelse samt at lave ”virtual sound checks”.

Midas HD96-24, med dens 144 inputs og 120 mix buses, er en ideel løsning for lydteknikere, der ønsker at skabe lydoplevelser af højeste kvalitet for deres publikum. Samtidig tillader Midas DL251 digital stage box med 48 mikrofonlinjer og 16 XLR-udgange, at flere lydsignaler kan sendes ned ad et kabel, hvilket gør opsætningen mere effektiv – og det kan mærkes hos spillestedets teknikere.

”For Fermaten har HD-96’eren åbnet en masse døre inden for fleksibilitet og kreativitet samt skabt et helt nyt mixflow for vores teknikere, når de mixer på den,” fortæller Emil Hartman, ”Pulten får rigtig meget ros hele vejen rundt. Når vi har gæsteteknikere på, bliver de begejstrede over pultens fleksible go-to interface samt den krystalklare varme lyd, den har. Alt i alt en rigtig god løsning til Fermaten og ethvert venue, som tør satse på fremtiden.”

Med anskaffelsen af Midas HD96-24, Midas DL251 og Klark Teknik KT-Dante har Fermaten opgraderet deres lydløsning og er nu bedre rustet til forsat at være det foretrukne spillested for musikelskere i Herning

** Husk at du frem til d. 31/5 kan aflevere din gamle analoge eller digitale pult ved køb af en ny HD96 pult og spare. Vi tilbyder at tage din gamle pult i bytte uanset stand - også hvis den ikke længere virker - som en del af handlen ved køb af HD96. Tilbuddet gælder large-scale consoles på minimum 48 inputs.**

Hvis du vil vide mere om Midas HD96-pulten eller kunne tænke dig en demo, kan du tage fat i Claus Pedersen på cp@matrixsales.dk

Relaterede artikler