”Den er next level”: Jacob Dinesens team vælger Nexadyne mikrofon til tour

Til Jacob Dinesens kommende tour har lydtekniker Mads Nørgaard valgt den spritnye Nexadyne Supercardiod kapsel til at fange Jacobs unikke og meget kraftfulde vokal.

Produktions-øvere er godt i gang landet over før koncert-sæsonen for alvor begynder – og også hos Jacob Dinesens team bliver der testet produkter for at sikre de bedst mulige live-oplevelser for landets musik-glade mennesker på hans kommende tour.

Mads Nørgaard, lydtekniker for Jacob Dinesen, har i den forbindelse været på jagt efter den bedste kapsel til sangerens kraftfulde vokal.

”Vi har til den kommende Jacob Dinesen tour testet mange forskellige kapsler, herunder Shure Beta58A, KSM9HS og KSM8, og også d:facto kapslen fra DPA. Den nye Shure Nexadyne Supercardoid var den vi endte med, efter lidt forskellige test,” fortæller Mads.

Ifølge Mads var der, når det kom til stykket, faktisk ingen konkurrence: ”Den er next level - efter to sange var vi alle overbevist.”

Jacob Dinesen har tidligere blandt andet sunget i den dynamiske KSM8 kapsel og i KSM9HS kapslen, en kondensatormikrofon fra Shure, men hans team var på udkig efter en kapsel der kunne klare endnu stærkere vokal – og endte altså med den spritnye dynamiske Nexadyne Supercardiod kapsel.

Nexadyne kapslen har en mere detaljeret top end nogen af Shures andre dynamiske kapsler, mens den samtidig samler mindre op fra resten af scenen. Resultatet er en utrolig nær lyd der bringer vokalen tæt på publikum med minimalt uønsket støj – og dette kunne mærkes af Mads under Jacob Dinesens produktions-øver.

”Den er virkelig stram i bund og low-mid, og har en lækker top og blid high-mid, der gør den nem at mixe med,” fortæller Mads, ”Overhør er også væsentlig mindre, end hvad vi plejer at have. Den kan også tåle højt lydtryk uden distortion, hvilket er vigtigt for en sanger som Jacob Dinesen.”

Den dynamiske Nexadyne kapsel – tilgængelig som både cardiod og supercardiod – rammer nogle meget nutidige behov indenfor koncertlyd, og det har begejstret mange af Danmarks førende lydteknikere. Derfor kan kapslen opleves på mange af landets scener i løbet af sommeren – og selvfølgelig også på Jakob Dinesens kommende tour.

Hvis du vil høre mere om Nexadyne, kan du tage fat i Kasper Geels på kg@matrixsales.dk eller give ham et kald på +45 27 11 55 22

Relaterede artikler