Shure MXA902 – mikrofon, højtaler og DSP i en smart enhed

I flere år har Shure sat standarden for god lyd i mødelokalet med deres MXA910 og MXA920 mikrofoner og nu hæver de standarden endnu engang med MXA902.

Den nyeste udvikling i Shures anerkendte løsninger til mødelokaler er MXA902 enheden. Med MXA902 har Shure samlet mikrofon, højtaler og DSP i en enkelt enhed der er ideel til små og mellemstore mødelokaler. Enheden ligner fuldstændig den velkendte MXA920 med det simple design der passer i alle rum, og er også 60x60cm så den nemt og hurtigt kan monteres i et system-loft. 

For bare få år siden, var det helt utænkeligt at samle højtaler og mikrofon i samme enhed fordi det ikke kunne lade sig gøre fysisk – men det kan det med Shures nyeste digitale teknologi. Det er en stor fordel at have højtaler og mikrofon placeret samlet i loftet. Mødelokaler til hybride møder bruger ofte videobarer som hænger under skærmen i lokalet. Dette betyder at lyden ikke fordeles ligeligt omkring mødebordet; de deltagere som sidder tættest på skærmen, kan høre bedre end dem der sidder længere nede i lokalet. Ved at placere højtaleren i loftet – sammen med mikrofonen som opfanger lyden fra lokalet – vil både gengivelsen af lyden fra højtaleren, samt opfangningen af lyden fra mikrofonen fordeles ligeligt ud over bordet og alle deltagere.

Installationstiden med MXA902 er meget reduceret. Der skal ikke længere skæres huller til højtalere i loftet eller opsættes mange forskellige enheder for at sikre god lyd i lokalet. MXA902 kan sættes op, sættes til en PoE+ switch og en ANIUSB eller DanteAV adapter – og så er enheden klar til brug. MXA902 er certificeret til både Zoom og MS Teams ved installation sammen med en ANIUSB-Matrix.

Funktionaliteten er dog anderledes i forhold til MXA920. Man kan ikke bruge MXA902 til kamera-styring eller voicelift. Den har ikke flere forskellige Coverage Areas som MXA920. I stedet har den et fastsat Coverage Area der kan dække et mødelokale på op til 6x6 meter. Dermed kan små og mellemstore mødelokaler opnå den sublime Shure lyd med en enkelt, smart enhed som prismæssigt også ligger meget fornuftigt.

Hvis du vil vide mere om MXA902 eller kunne tænke dig en demo, kan du tage fat i Kasper Bregenborg på kb@matrixsales.dk.

Du kan lære mere om nyheden fra Shure i vores nye video.

Relaterede artikler