Shure Axient Digital

Mandag d. 24/4 lancerede Shure deres Axient Digital trådløse mikrofonsystem på årets NAB show i Las Vegas.

Som det nyeste trådløse system i Shures succesfulde udvalg, bygger Axient Digital på de bedste egenskaber fra deres UHF-R, ULX-D, og AXIENT systemer, og resultatet er det mest avancerede system hidtil, med stor fokus på brugernes behov – specielt i en verden hvor presset på RF spektret øges konstant. 

Axient Digital tilbyder højeste RF performance, exceptionel audio kvalitet, fuld kontrol og skalérbare løsninger.

Axient Digital har modtagere der er kompatible med to serier sendere, nemlig AD serien og ADX serien. AD serien leverer en række fordele, som f.eks exceptionel RF performance og digital audio.

ADX serien tilbyder desuden ShowLink kontrol, som giver fuld remote-kontrol over alle senderparametre, inklusive Frequency Interference and Avoidance. ADX serien inkluderer også den første micro-bodypack med integreret self-tuning antenne og en komfortabel og kompakt form der gør det muligt at skjule den i kostumer meget diskret.

Axient Digital er ideelt til en lang række applikationer, og leverer mange features og fordele:

•High-Performance RF – Med alle de muligheder som professionelle produktioner forventer indbygget, er Axient Digital designet til maksimal signalstabilitet. Det byder på ægte digital diversity med Quadversity teknologi der reducerer risikoen for dropouts i meget høj grad. Quadversity Mode tillader brugerne at placere antenner i forskellige zoner, eller at fordoble antallet af antenner i en enkelt zone, for at forbedre signal/støj forholdet i udfordrende RF miljøer. High Density Mode øger det maksimale antal samtidige kanaler fra 23 til 63 per 8-MHz TV bånd, men bevarer den høje lydkvalitet.

•Audio Kvalitet – Med transparent digital audio via Dante og AES3, tilbyder Axient Digital en flad frekvensgang fra 20Hz til 20kHz og en meget præcis impulsgengivelse. Axient Digital tilbyder også bredt dynamisk spektrum, AES-256 kryptering og en markeds-ledende 2ms Latency fra mikrofonkapsel til analogt output.

•Command & Control – Axient Digital er kompatibel med Wireless Workbench, der giver effektiv kontrol og konfiguration, samt ShurePlus Channels App, der giver nem frekvensmonitorering og intuitiv kontrol. Systemets Dante Cue og Dante Browse muligheder åbner for hovedtelefonmonitorering i højeste lydkvalitet af enhver tilkoblet Dante enhed. Ydermere tilbyder Axient Digital netværksstyret opladning af batterier via en række intelligente og højtydende batterier og ladere.

Hardware & Fleksibilitet – Axient Digitals brede frekvensspektrum på op til 184 MHz på alle sendere og modtagere, dækker et særdeles bredt område, og minimerer derved nødvendigheden af at investere i flere systemer for at imødegå frekvensudfordringer.

Axient Digital er kompatibel med Shure Battery Rack Charger (SRBC), som supporterer op til otte genopladelige batterier i en 1U rackenhed. Dermed får man en overskuelig tour-klar lade- og opbevaringsløsning med en letlæselig oversigt over vigtige parametre som lade-status, tid til fuldt opladet, og batteriets tilstand. Når laderen er tilsuttet netværket, kan alle parametre monitoreres på ShurePlus Channels App og i Wireless Workbench.

Axient Digital AD serien vil være tilgængelig i sensommeren 2017, og ADX serien i starten af 2018.


Kasper Geels